Elisa Zuppini (IT/NL): 

LIIL


 

Elisa Zuppini je pravkar magistrirala iz koreografije na amsterdamski SNDO. »LIIL« predstavlja razpirajočo se resničnost transformativnih teles.

Z vstopom v hipersenzibilno stanje zaznave izvajalci doživljajo sebe in prostor med fikcijo in realnostjo: telo kot decentraliziran sistem utelešenih sil in senzor prostora, kraj kot vselej spreminjajoče se mesto, koža kot ogromna pokrajina in edina država, ki jo dejansko naseljujemo; materialnost sredi nenehne reorganizacije, težnost kot sila, ki jo lahko oblikujemo. Z mikro in makro elementi, ki jim dovolimo vstop v relacijsko gibanje, se sproži sistem sistemov, ki generira nepredvidljive, fragmentirane in posredne uglasitve in razglasitve senzoričnega kaosa. Telo se doživlja sredi neenakomernih intervalov preobrazb dokler ne doseže kontemplacije, medtem ko gledalca popelje skozi različne dimenzije materialnosti. Z »LIIL« je dosegla sintezo različnih elementov njenih umetniških raziskav, ki jih navdihuje nenehno preizpraševanje teme in kompleksnosti.


Avtorica koncepta in koreografinja: Elisa Zuppini; plesalki: Federica Dalla Pozza, Elisa Zuppini; oblikovalka: Elisa Zuppini; oblikovalec luči: Martin Kaffarnik; svetovalca: Renè Copraij, Nikola Knežević; nadzorovalka zvoka: Elisa Battistutta; produkcija: SNDO